GGD Hart van Brabant

Slaap bij jonge kinderen: een introductie – 8 juni om 19:30 uur

Je kindje laten slapen zonder tranen, het kan! Geen slaaptraining dus, maar vooral kijken wat passend is bij jouw kindje, de huidige (en prenatale) situatie en jullie opvoedstijl. Om lekker te kunnen slapen, is het belangrijk om te kijken waar het gedrag vandaan komt. Ofwel, we brengen de stoorzenders in kaart.

 

Tijdens dit webinar zul je een introductie op slaap bij het jonge kind (0-4 jaar) krijgen. Wat is slaap bij jongere kinderen eigenlijk en waar kun je op inspelen als ouders. Was het af en toe maar zo simpel als: ogen sluiten en naar dromenland...

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders met kinderen tussen de 0-4 jaar

 

Starten met oefenhapjes – 15 juni om 14:00 uur

In dit webinar krijg je voorlichting over het introduceren van de eerste oefenhapjes in de leeftijdsfase van 4 tot 6 maanden. Tijdens het webinar leer je hoe je kunt starten met het geven van oefenhapjes, waarmee dit wel kan en waarmee niet, welke hoeveelheden je kunt geven en hoe vaak en op welke momenten. Ook krijg je voorlichting over het introduceren van voeding bij baby’s met allergieën, een schisis of ander medische problemen. Na een stuk algemene voorlichting zal er ook ingegaan worden op persoonlijke vragen en krijg je advies op maat. Ouders kunnen gratis meedoen aan dit webinar. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders met kinderen tussen de 4-6 maanden

 

Maak je tiener mediawijs! – 26 juni om 19:30 uur

Tieners bevinden zich vele uren per dag in de digitale wereld. Ze lijken soms al heel mediawijs maar ze zijn nog kwetsbaar en hebben echt nog begeleiding nodig. Dat is voor ouders vaak lastig omdat ze er zelf niet mee zijn opgegroeid. Hoe maak je duidelijke afspraken over schermtijd en gamen, zonder ruzie te krijgen? Hoe blijf je in gesprek over media? Wat leer je ze over privacy, online veiligheid en hoe geef je het goede voorbeeld?  

 

Op 26 juni verzorgt Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media een webinar over tieners en mediaopvoeding. Freek neemt de ouders mee op reis in de digitale wereld van tieners, bespreekt inzichten uit de wetenschap en geeft praktische tips voor thuis. Ouders worden uitgenodigd om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Wil je vast een voorproefje? Kijk dan alvast naar deze video.

 

Aanmelden

 

Doelgroep: ouders van kinderen op het voortgezet onderwijs

 

Cursussen en bijeenkomsten voor doelgroepen in verschillende gemeentenIn de verschillende gemeenten, binnen onze GGD regio Hart voor Brabant, worden er cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die in die gemeenten wonen of werken. Op www.ggdhvb.nl/cursussen staat ook het aanbod dat (alleen) voor bepaalde doelgroepen in bepaalde gemeenten wordt georganiseerd.En wist je dat onze webinars die in het verleden zijn geweest, ook gratis terug te kijken zijn op onze website? Je vindt het overzicht hier.

Vragen, tips of verzoeken? Mail naar webinars@ggdhvb.nl.